Prieš / po: šiuolaikiška ir miesto terasa, deranti su laiku

Balkonas su japonų akcentais ir prancūziško sodo kodų naudojimas

Prieš / po: šiuolaikiška ir miesto terasa, atitinkanti laiką
  • Pasidalinti:
Šis ilgas L formos balkonas, įrengtas 1994 m. Paryžiaus pastato pirmame aukšte, kažkada neturėjo charakterio ir nuoseklumo. Norėdami išplėtoti šią erdvę, išnaudokite ją kuo daugiau ir patenkinkite savininkų, norinčių scenografijos laikų dvasia, paklausą, „Balcoon“ komanda, kurią sudaro jos įkūrėjas Thierry Halgandas ir Marie Michel, kraštovaizdžio DPLG , neturėjo kito pasirinkimo, kaip nusilenkti šios ilgos ir siauros vietos, būdingos šiuolaikiniams pastatams, suvaržymais. Tikslas: įrengti šią terasą sukuriant vidaus ir išorės efektą, iš vienos pusės, gyvenamojo ir valgomojo zoną, apdorotą japoniško sodo atmosferoje, ir, kita vertus, poilsio zoną, naudojančią prancūziško sodo kodus. Atradimas paveikslėliuose ! Plotas: 31 m? Biudžetas: 29 000 eurų (be baldų)

Tipiška modernių pastatų terasa

Prieš: Šioje siauroje anklavo terasoje su uždengtais balkonais, nukreiptais į pietus ir vakarus, apsaugotose nuo stipriausių vėjų, šeimininkai pradėjo investuoti vietą su augalais: pistacija, formiu, japoniniu klevu, balta hortenzija. , abelija, ceanothe, pieris, jazminai, eucherės, sedula ir fotinijos, išdėstyti atsitiktinai ir nesutvarkyti. Tačiau ši konfigūracija ir estetiniai savininkų pasirinkimai neleido pasinaudoti šiuo papildomu kambariu, kurio orientacija yra išskirtinė. Jardin des Plantes mėgėjai Bercy ir Albertas Kahnas, pora norėjo spalvų ir svajojo apie skirtingą atmosferą, kur galėtų priimti savo draugus ir atsipalaiduoti..

Japoniška atmosfera šiam gyvenamajam ir valgomajam

Po:Ant grindų senos šviežios plytelės buvo pakeistos į antracito kompozicinės medienos paklotą. Dabar tai suteikia modernią ir urbanistinę erdvės dimensiją. Norint kuo geriau išnaudoti saulėtas dienas, rytinėje pusėje esanti terasa buvo paversta poilsio ir valgomojo erdve, kurioje vyrauja japonų įtaka. Norėdami tai padaryti, „Balcoon“ komanda pasirinko sukurti „akmenukų upę“, kurią kerta japoniškos šiferio pakopos, skirtą izoliuoti poilsio zoną nuo valgomojo zonos. Taip pat įrengtas tvenkinys su vandens augalais. Laistymo nėra, Marie Michel ir Thierry Halgand įsivaizdavo labai diskretišką automatinio laistymo tinklą. Šiandien valgomojo zoną slepia didinga metalinė pavėsinė su vandeniui atspariu drobės dangčiu. Tai leidžia idealiai apsaugoti nuo silpno vėjo. Prie turėklų buvo sumontuotas „Cote deco“ ekranas iš polietileno drobės, papuoštas vijoklinių augalų motyvais, antrasis - stiklo pluošto lazdele ir skirtingų dydžių raudonos, baltos ir juodos spalvos indais. Tai suteikia erdvei azijietiško ir egzotiško atspalvio.

Poilsio zona, įkvėpta topiarinio meno

Po: Kitoje pusėje, prieš miegamąjį, įrengtoje poilsio zonoje dabar naudojami prancūziško sodo kodai. Augalinė atmosfera yra klasikinė ir įkvėpta viršutinio meno. Buksmedis ir lauras yra iškaltas kaip skulptūra, siūlanti realią kraštovaizdžio perspektyvą. Baltų, raudonų ir juodų indų išdėstymas organizuoja vietas tiek, kiek jas puošia. Buvo pasirinktos trys medžiagos: anglies pilkasis pluoštinis cementas, kuris puikiai dera su žeme, raudonas ir baltas lakuotas polietilenas, priešingai, ir mikrogranulinis nerūdijantis plienas; kuris sustiprina modernumą ir suteikia erdvės aiškumo. Norėdami paslėpti vaizdą nuo praeivių, pastatyti trys koloniniai vazonai. Norint optimizuoti privatumą, buvo įdiegtos lazdos. Šie dabar slepia stiklo pertvaras. Thierry Halgand ir Marie Michel, „Balcoon“

''Augalų entuziastai'': Špinatai. Balkono ar terasos įrengimo gudrybės

Apraksts:
Žinių radijo laidos "Augalų entuziastai" vadėjos Lina Liubertaitė ir Renata Ničajienė.___________________Rubrikoje „Geltonas karutis“ Lina Liubertaitė ir interjero dizainerė Rima Pozingė.

Palikite Komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here