Pranešimas: lengvas šio namo atnaujinimas XVIII a. pabaigoje

Puikiame Monpeljė priemiestyje įsikūręs namas, pastatytas XVIII amžiaus pabaigoje, išgyveno pertvarką. Dėl visiško atnaujinimo, kurį atliko agentūra „Brengues Le Pavec“, jis įgijo daug erdvės, šviesos ir angų.

0 akcijų

Savininkams prireikė penkerių metų ! Ideali vieta, puikus dydis, žavinga aplinka, žavi išvaizda: šis Monpeljė miesto namas pažymėjo visas langelius! Tačiau vis tiek reikėjo permąstyti ir padidinti interjero apimtį, padalytą į per daug mažų kambarių, kad jie teiktų komfortą, atitinkantį dabartinius standartus. Taip pat reikėjo peržiūrėti sąsajas su L formos sodu, kuris ribojasi su dviem fasadais. Šie patobulinimai buvo pasiekti visiškai pertvarkant. Tik stogas ir išoriniai fasadai lieka nepakitę; jie buvo tiesiog iš naujo padengti kalkėmis ir apšiltinti iš vidaus, naudojant akmens vatą, išklotą gipso plokštėmis.

Perskirstytas tomas

Likusioje dalyje namas buvo visiškai ištuštintas sienomis ir vidinėmis pertvaromis. Operacija, kurios metu buvo atliktos reikšmingos pagrindinės operacijos, visų pirma, išnykus dviem laikančioms šlyties sienoms, kurias pakeitė IPN tipo metalinės sijos, kurioms buvo dengta kasa. Pirmajame aukšte, be jo įėjimo ir laiptinės, yra 120 m2 ploto, o dabar jame yra tik vienas didelis tūris, kuriame yra virtuvė, valgomasis, svetainė ir bibliotekos kampelis.

Šiandien savininkai ypač vertina šį labai didelį kambarį. Jie naudojasi malonia atmosfera ir funkcionalumu, ypač virtuvėje, kuri slepiasi už nematomų durų., galinė virtuvė, vyno rūsys ir daugybė saugyklų. Modernizuojant šį išplanavimą buvo atnaujinta vidaus apdaila, į kurią savininkai daug investavo. Jautrūs dizainui ir medžiagų taurumui, jie norėjo savo namams pasiūlyti šiuolaikišką interjerą, neatsisakydami jo linksmos dvasios ir šiek tiek retro žavesio..

Norėdami tai padaryti, jie ypač dalyvavo pasirinkdami medžiagas šiuolaikinių medžiagų mišinys - su, pavyzdžiui, juodos monolitinės centrinės salos metalu virtuvėje - sumaišytomis su šiltesnėmis medžiagomis, pavyzdžiui, su šviesia mediena, su kuria grindys išklotos kambaryje arba iš kurios pagaminta naujoji stalių dirbykla. Šis atnaujinimas taip pat buvo sujungtas su švariu ir minimalistiniu dizainu įmontuotais baldais ir sandėliavimo elementais, tokiais kaip didelis sieninis linijinis blokas, už kurio nematytų durų slepiami visi prietaisai ir virtuvės spintelės; su baldais, dažnai kinų, kurių dizainas susijęs su 1950-aisiais. Pasirinkimai padaryti artimai simbiozėje su architektais.

Tarpas į vidų ir išorę

Kitas svarbus renovacijos aspektas yra sodo angų padidinimas, plėtoti vidaus ir išorės erdvių tarpusavio prasiskverbimą. Taigi matomas frontoninis fasadas, kuris beveik visą plotį yra atidarytas, kad būtų galima įrengti didelę įlanką, kurioje įrengta pagal užsakymą pagaminta medžio stalių, atidaroma akordeono stiliumi, kad kambarys būtų visiškai laisvas. ištrauka. Taigi terasa tampa svetainės išplėtimu.

Tomis pačiomis proporcijomis buvo išsaugotos kaimyninio latako fasado angos. Tačiau jų stalių dirbiniai buvo pakeisti mediniais modeliais, derinančiais prancūzišką angą su dviem kitais akordeonais, kad būtų galima maksimaliai padidinti jų galimybes. Be to, visose šiose stalių dirbtuvėse yra dvigubo stiklo stiklas, pasižymintis dideliu energijos ir šviesos efektyvumu..

Senieji elementai ir šiuolaikinė furnitūra

Miegamuosiuose viršutiniame aukšte, pirmame aukšte ir po karnizu, rodomas tas pats šiuolaikinių baldų ir senesnių elementų derinys. Taigi visos senos durys (su rėmeliais) buvo išsaugotos ir šlifuotos, paliktos neapdorotos. Tuo pačiu metu baldai (sandėlis, rūbinė, galvūgalis) buvo pasirinktinis meniu kuo tiksliau patenkinti gyventojų poreikius. Be to, viršutiniame aukšte taip pat yra naudinga išorė - terasa, jungianti pagrindinį miegamąjį su vonios kambariu. Taigi mes taip pat randame šią bukolišką dvasią, kuri daro pirmo aukšto charakterį.

Architekto nuomonė

„Mėgautis sodu mieste yra privilegija. Projekto genezė buvo užmegzti dialogą tarp vidaus ir išorės. Išlaisvintas iš kliūčių, apatinis pirmas aukštas atsiveria į sodą ir atvirkščiai. Tai buvo tas pats rūpestis kuriant kiekvieną erdvę. Pavyzdžiui, išorinės grindinio jungtys buvo suprojektuotos taip pat, kaip ir plokščių, kurios apdaro židinio gaubtą ar virtuvę, sujungimai. Viduje medžio šiluma, kurią galima rasti keliuose namo elementuose, prisideda prie jaukios vietos atmosferos. Augalas taip pat kviečiamas į vidų. Lauke ochra raudona siena reaguoja į baseino ir bambukų mėlynę. Ši polichromija tampa fonu iš svetainės. Perspektyva į išorę. »Brengues-
R. Brungues nuotraukos

TAIP PAT SKAITYKITE

  • Pranešimas: atraskite visiškai modernizuotą troba !
  • 54 gražūs kaimo namai žaliuoja !
  • Poilsio namai: 9 patarimai, kaip jį nebrangiai sutvarkyti ir dekoruoti

Informacija daugiabučių namų gyventojams: laikas suskubti galvojantiems apie renovaciją

Apraksts:
Rubriką „Renovacija. Tikrai verta“ žiūrėkite antradieniais 18:20 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją arba portale . Pilną laidos įrašą rasite adresu https://tv./zinios/verslas/2020/10/27/news/informacija-daugiabuciu-namu-gyventojams-laikas-suskubti-galvojantiems-apie-renovacija-16872912/

Palikite Komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here