Tvartas, paverstas erdviu namu: idėjų kopija

Senas tvartas su įspūdingu tūriu daugiafunkcinio centrinio išplanavimo dėka tapo gyvenamuoju namu
kuris sutvarko visas erdves ir jas paskirsto trimis lygiais.

0 akcijų

Šios raidos istorija pirmiausia yra šeimos istorija. Prie XIX amžiaus trobos aplink kvadratinį kiemą tvartas iš pradžių priklausė vienam namų ūkiui: vaikai ėmėsi suteikti naują senojo ūkinio pastato vietą; vienas - projekto savininkas, kitas - projekto savininkas.
Kai sesuo ir svainis paprašė jo sukurti tvarto, kuriame žaidė vaikystėje, būsto projektą, architektas Jeremy Guerbadot tai vertino kaip didelį iššūkį. Labai prisirišęs prie vietos, jis norėjo gerbti atmintį ir struktūrą, siūlydamas drąsius ir novatoriškus sprendimus.

Neįtikėtinas „baldas“ trijuose lygiuose

Šiame voke architektas pasiūlė originalų išdėstymą, sujungtą aplink „monumentalų baldą“, kuris yra esminis pirmo aukšto išdėstymas. Pagamintas iš „Valchromat“ (masėje dažyto vandenį atstumiančio MDF) ir suomiško beržo, šis „viskas viename“ išdėstymas yra
reiklaus ir sėkmingo architekto ir stalių įmonės „Atelier Unik-Design“ bendradarbiavimo vaisius. Ji integruoja didžiąją dalį sandėliavimo patalpų, daugumą elektros ir hidraulinių tinklų, bet ir laiptus, vedančius į pusaukštį, bei retas namo vidines duris, kurias galima atitraukti.. Tai leido išleisti labai gražius tomus, pagamintus iš dvigubo aukščio po lubomisd - pavyzdžiui, tarp virtuvės ir svetainės, kur yra ypač šviesios erdvės.

Apribojimai

...

gražus dydis?!

Paprastas, bet sveikesnis pastatas, kurį sudaro keturios plytų sienos ir dviejų šlaitų stogas, padengtas flamandų grioveliais, klėtis visų pirma sužavėjo didelėmis proporcijomis: 25 metrų ilgio 7,50 m pločio ir beveik 10 metrų aukščio po kalvagūbriu.
Todėl reikėjo pritaikyti pagal individualų užsakymą, kuris taip pat turėjo atsižvelgti į esamas angas: keturis didelius prieangius, išdėstytus simetriškai vienas prieš kitą ant jo fasadų, du akinius frontonus ir be kitų langų.
Vienintelis lengvas įėjimas ant stogo, ilgas, į stiklą panaši anga prieš kelerius metus buvo pridėta prie šlaito vidurio, horizontalios juostelės pavidalu su polikarbonato įstiklinimu..

Šviesos ieškojimas

Architektas rekomendavo išlaikyti visas esamas angas.
Polikarbonato stogo juosta pakeista aliuminio baldakimu, kuriame įrengtos motorizuotos angos („Technal“). Norint sukurti naują namo įėjimą, rytuose esančiame frontone buvo padaryta didelė anga. Jį įveikia dar viena identiško pločio horizontali anga. Ši esminė modifikacija buvo pagrindinis svetainės sunkumas: ji paprašė projektavimo biuro pagalbos (prototipas). Pagaminta iš plytų sienos, kurios storis 44 cm. Apatinės dalies angai (aukštis 5,70 m, plotis 4,70 m) reikėjo sumontuoti plieninius armavimo kaiščius siekiant užtikrinti visumos stabilumą. Kiekvienos angos viršutinėje dalyje buvo sumontuotos dvi betoninės sijos, kad būtų galima priimti apkrovas..

Dviem trečdaliais pasiektas tomas

Dėl turimo pastato dydžio, struktūrinių suvaržymų, susijusių su būtinu angų sukūrimu, ir norint patenkinti nustatytą biudžetą, gana ribotą ir šiltnamį, architektas pasirinko dalinį tvarto išdėstymą: tik du trečdaliai paviršiaus buvo izoliuoti.
Paskutinis trečdalis siūlo žaidimų zoną (uždengtą?!), Kuri, atvira namo vaikams, yra papildoma gyvenamoji erdvė, pratęsiant tradicinius gyvenamuosius kambarius.. Į jį pateksite iš svetainės, o vaikai į sodą gali ištrūkti tiesiai pro vienus paskutiniųjų vežimėlių vartų, kuriuose nėra stalių..
Buvo numatyti būtini tinklo praėjimai, vieną dieną ši erdvė galėtų būti paeiliui.

Darbo kaina

Pagrindinių šio gyvenamojo ploto, kurio plotas yra apie 200 m2, kiekis.

Konstrukciniai darbai 40 000 € HT
Daugiafunkcinis išplanavimas ir antresolės 60 000 € HT
Aliuminio stalių dirbiniai 46 000 € HT
Elektra 16 000 € HT
Gipso kartonas 25 000 € HT
Santechnika, šildymas 25 000 € HT

Architekto, Jeremy GUERBADOT, požiūris

Darbas erdvėje, šviesoje

...

ir reikalas "

Kaip sugalvojote šio „viskas viename“ susitarimo idėją??

Dėl labai aukšto kraigo aukščio reikėjo dirbti erdvėje, šviesoje ir išdėstyti jungiamąsias detales. Mes norėjome sukurti ne tik „loftą“ - plačiai nulaužtą terminą. Nenaudojant ir tradicinio skaidymo.

Kokie yra tokio susitarimo pranašumai??

Šio tūrio užkariavimas gigantiškų medinių baldų pavidalu, atsiskleidžiančiu 3 lygmenimis, leido paskirstyti skirtingas gyvenimo vietas, įtraukti ir taip išnykti visus aklus ar neišvaizdžius elementus iš pasinaudokite daugeliu sukurtų erdvių siūlomų požiūrių ir galiausiai atlikite tikrą medžiagos darbą.

- Architektas Jeremy Guerbadot - Staliaus dirbinių „Atelier Unik-Design“

Metodinių ugdymo priemonių iš antrinių žaliavų virtuali knyga „Antrasis daiktų gyvenimas" I dalis

Apraksts:
Nuo 2020 m. vasario mėnesio iki kovo 17 d. Joniškio vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ pedagogai organizavo tarptautinį ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų ugdymo priemonių iš antrinių žaliavų projektą „Antrasis daiktų gyvenimas“. Šio projekto tikslas – skatinti tausoti žemės resursus bei aplinką, tikslingai panaudojant antrines žaliavas. Jame dalyvavo 275 pedagogai iš 132 Lietuvos ugdymo įstaigų ir Elejos vaikų lopšelis-darželis „Kamenite“ (Latvijos respublika). Projekto dalyviai buvo kviečiami pagaminti metodinę ugdymo priemonę iš antrinių žaliavų, tinkančią naudoti veikloje. Iš viso pagamintos ir pristatytos 326 metodinės ugdymo priemonės.Projektą organizavo ir parengė virtualią metodinę priemonę-knygą „Antrasis daiktų gyvenimas“ Joniškio vaikų lopšelio-darželio ,,Saulutė“ pedagogės (vyresnioji ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Jurgita Kaveckienė, vyresnioji ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Gintarė Vaitekūnienė, priešmokyklinio ugdymo auklėtoja metodininkė Indra Žukauskienė, vyresnioji ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Loreta Dovydaitienė, vyresnioji ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Violeta Sabaliauskienė). Projektą koordinavo Joniškio lopšelio-darželio „Saulutė“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Balčiūnienė.

Palikite Komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here